Vyberte si z dvoch dve - Kuchyne ako z časopisu

09.02.2013 21:29

 

Páčia sa vám dve kuchyne a neviete si z nich vybrať? Skombinujte ich, ukážeme vám, ako. Kontrasty povzbudzujú tvorivosť. Pomiešať môžete nielen materiály a farby, ale aj dva rozdielne kuchynské programy. Oba sú flexibilné, dajú sa k nim podľa potreby prikupovať ďalšie moduly a kuchyňu rozširovať podľa ľubovôle a ľahko presťahovať. Úložný priestor sa nachádza napravo od stola. Pracovné pulty ležia na prestaviteľných nohách. Zaujímavo pôsobí červená stena, na ktorej je rozmiestnený nábytok druhého typu kuchynskej linky.

Prístupné varné centrum

Jedálenský stôl z orechového dreva s dĺžkou 220 cm dodáva silu a stabilitu do sviežeho a ľahkého prostredia. Kto si zaň sadne, rád zostane sedieť vďaka pohodlným čalúneným stoličkám aj dávno po skončení obeda. Pri tejto linke si všimnite jeden z nových trendov - vysokoleštené predné plochy. Nabielo lakovaná preglejka bola v tomto prípade skombinovaná s pracovnou doskou zo sivého melírovaného granitu a kovovými časťami. Typickým pre novú generáciu kuchynských liniek je zo všetkých strán prístupné varné centrum, na ktorom sa pohodlne pracuje aj niekoľkým ľuďom súčasne. A ďalšia výhoda je, že ten, kto varí. nie je svojim hosťom otočený chrbtom, ale im ukazuje svoje kuchárske umenie a možno aj prezrádza kulinárske tajomstvá. Jednoznačne sa však stále viac staviteľov a architektov prikláňa ku kuchyniam s veľkosťou 16 až 20 m2, preto rušia oddelené Jedálne.

Klasika ozvláštnená lesklými prednými plochami a varným centrom

Varné centrum spočíva na kovovom ráme, stojacom na nohách hliníkovej farby. Výhodou vysokých podporných noži

iek je ľahká udržiavateľnosť podlahy pod ňou.

V zásuvkách sa nachádzajú dva prehľadné odkladacie systémy. Vo vrchnej do uzatvárateľných vstavaných kontajnerov môžete nasypať ryžu a cestoviny, do spodnej uložiť riad.

Nebojte sa použiť viac materiálov v jednej kuchyni. Javorové drevo a žulu na pracovné pulty, lakovanú preglejku a hliníkové rolety na predné plochy.

Obytná kuchyňa Varné centrum a veľký jedálenský stôl tvoria oddelenú jedáleň,

Moderná kuchyňa so sklenými akcentmi a nápadnou farebnosťou.

Obkladové panely majú hneď dve dobré ranky. Nahradia obkladačky s osádzaním ktorých je dosť práce, a ľahko sa na ne dajú upevniť konzoly so sklenými poličkami.

Kuchynská linka je rozostavená do tvaru písmena U, ktorý veľmi racionálne využíva priestor. Viac než tretina pôdorysu potom môže zostať k dispozícii okrúhlemu sklenému stolu so stoličkami.

Jedálenský stôl v kuchyni môže mať viac variantov. Jeho výber závisí od podmienok vo vašom byte. Tento konkrétny môže mať štvorcový, obdĺžnikový i okrúhly tvar a vrchnú dosku z pieskovaného alebo obyčajného skla. Podporná konštrukcia je z hliníka.

Vysoká skriňa je rozdelená na jednotlivé oddelenia. Podľa predmetov, ktoré v nej majú byť uložené, disponuje viacerými typmi regálových systémov. Úložný priestor sa takto výrazne racionalizuje.

Priestor na „rozťahovanie sa. Kuchynská linka sa ťahá popri dvoch stenách. Stôl, stoličky a koberec zaberajú väčšinu miesta.

Drezy sú dnes podstatne priestrannejšie, než bývali, a možno do nich pohodlnejšie umiestniť vedro alebo veľký hrniec. Môžu byť až 90 cm široké, s priestorom na odkvapkávanie riadu alebo bez neho.

Kuchynská linka s vidieckym vzhľadom a zabudovanou špičkovou technikou.

Kto ma plynovú prípojku má šťastie. Žiadnu inú energiu nemožno pri zohrievaní dávkovať úspornejšie. Vrchná platňa sporáka z ušľachtilej ocele je tiež súčasným trendom.

Vnútorný diel na roztriedenie príboru ¡e z javorového dreva. Ak by na ňom po umytí zoslali neviditeľné omrvinky, prepadnú cez dierky v spodnej časti.

Výhodou vysúvacieho dielu určeného na uskladnenie fliaš je, že sú prístupné zhora a možno ich znovu naplniť pomocou lievika. Súčasťou tohto priestoru je aj miesto na otvárače a vývrtky.

Techno zostava v zaujímavom kontraste s rustikálnym stolom a orientálnym kobercom.

Po celej šírke kuchynskej linky je umiestnená stenová lišta, na ktorú sa dajú zavesiť kuchynské pomôcky: nádoby, strúhadlo, podložka pod hrniec.

Nové digestory sú len 6 cm hrubé, s vysokou odsávacou schopnosťou pri takmer nečujnom chode. Najmodernejšie sú 2 leštenej i matnej ušľachtilej ocele.

Tradícia a moderna vo vzrušujúcom rozhovore. Orientálny kelímový koberec vymedzuje priestor vidieckej jedálenskej zostave z tíkového dreva a zároveň spolu s ňou vytvára útulný ostrov.

Ak máte kuchársku knihu umiestnenú na držiaku, môžete v nej počas varenia pohodlne čítať, určite si ju neznečistíte a nestratíte miesto na pracovnej doske.

Všetko na svojom mieste. Zabudovaná kuchynská linka je lineárna, jednoduchá a praktická, jedálenská zostava dodáva kuchyni ducha družnosti.