Kuchyne so srdcom

06.02.2013 16:53

 

 

Kuchyne novej generácie sa menia na spoločenské miestnosti. Sú totiž príliš krásne na to, aby v nich vládli hrnce a pokrievky.

 

Privádzame vás do kuchynského štúdia, v ktorom si každý nájde zariadenie do tejto vysoko frekventovanej miestnosti podľa svojich osobných nárokov a predstáv. Vyberať si môžete zo štyroch možností, výstižne reprezentujúcich súčasné trendy.

Avantgarda s Orientom

Nové kuchynské linky sú čisté, strohých tvarov, navodzujúce chladivý dojem. Tento fakt spôsobuje, že útulnosť rustikálneho jedálenského sedenia ešte zvýraznia. Stôl a stoličky sú zhotovené z tíkového dreva. Ich ručne vyrobený pendant, koberec, dodáva farebnosť a mäkučký podklad pod nohy. Už meno kuchynskej linky - Alnotec - signalizuje veľký dôraz na jej funkcionalitu: dvierka sú rámované hliníkom, žiadne ďalšie dekoratívne efekty nie sú na tomto type linky dovolené. Na dvierkach grafitovej farby sú umiestnené držadlá z matného hliníka. Dvierka vrchných skriniek sa otvárajú smerom hore - tak je zabezpečený voľnejší prístup k poličkám. Pôvab matného skla robí z obyčajných skriniek elegantnú vitrínu.

Nostalgia a najmodernejšia technika

Keď sa človek nepozerá v kuchyni iba do hrnca, ale aj na svoje okolie, môže si všimnúť dva prevládajúce trendy. Jeden orientovaný na gastronomický výkon: spotrebiče a kuchynské nádoby, na ktorých a v ktorých sa varí kvalitne, bezpečne a zdravo. Ten druhý ukazuje novú radosť zo spoločnosti: kuchyne sa zväčšujú, sú otvorenejšie a pohodlnejšie - ako voľakedajšie dedinské. Táto kuchynská linka zasadzuje vidiecky sen aj do panelových domov, ale pritom sa nevzdáva najmodernejších elektrospotrebičov. Linka samotná nie je novinkou, ale ručne vyrobené predné plochy nalakované namodro, áno. Pod masívny stôl z borovicového dreva umiestnili sisalový koberec a priradili k nemu prútené kresielka. Takto sa dopĺňa linka ďalšími nábytkovými kusmi typickými pre vidiek a vytvára jednoliaty rustikálny celok.